vineri, 12 septembrie 2008

De ce altii au..si eu nu?!?!!?

Daca ti-ai pus si tu intrebare asta, da-mi voie sa-ti mai adresez inca o intrebare: Ce au altii?!?!

Ma pun in ipostaza unui tanar, student(daca tot nu au bani) si privesc in jurul meu. Si incep sa ma plang vazandu-i pe altii cum au, detin anumite obiecte de anumita valoare, isi permit mereu sa iasa –mai simplu- sa cheltuie bani si alte alte fite si mofturi. Si pentru ca problema nu e completa, ma uit la mine insumi si vad tot ceea ce nu am insa le vad zi de zi la altii! Trista ziua mea de azi! Daca maine mi se intampla la fel..o sa prefer sa ma intorc in ieri..pentru ca voi descoperi noi motive sa ma plang!

In prezent, oamenii obisnuiti dispun de un venit mai mare…se si bucura de mai mult timp liber ..si au mai multe multe oportunitati pentru cariera decat oricand. Insa majoritatea familiior traiesc de pe un salariu pe altul. Daca punem deoparte valoare reprezentata de casa sau apartament, masina , mobila..nu mai ramane mai nimic din averea unei familii. Chiar daca venitul e mare..la fel e si consumul.
Si in tot sistemul acesta ce lucrez=consum sunt antrenati majoritatea oamenilor. Astfel am ajuns sa credem ca e si normal si mai ales sa-l facem ca un ideal..ca intr-o zi sa gasesc si eu un loc de munca de 8h/zi si poate si mai mult..si in fiecare zi sa fac acelasi lucru. Adevarul e ca mentalitatea ni s-a conurat foarte bine – anturajul in care am trait..si inca mai traim. Incepand de la parintii..care inca mai lucreaza in acest fel…de la toate rudele, neamurile, si apoi de la prietenii nostri mai mari care au inceput sa le calce pe urme…si de ce nu..si inclusiv noi -insine care tindem sa facem acelasi lucru..asta in cazul in care nu ne-am apucat deja! Dar sa stii ca totul e corect pana acum. Sitemul timp-contra-bani functioneaza, e demostrat si in teste continue de 90% din populatie, de ani buni. Toate bune si frumoase cand puteam avea ce ne trebuie..insa e ceva gresit! Greseala sta in noi ca ne lipseste intelegerea fundamentala despre felul in care se creeaza si se acumuleaza averea. Iar schimbul timpului pentru bani nu ne poate oferi ceea ce ne dorim noi cu adevarat. Mai ales noi, care suntem o generatia dificila. Intradevar suntem foarte priceputi in tehnologie ceea ce depaseste generatiile dinaintea noatra. Ne pricepem la foarte multe lucruri, punem intrebari foarte multe, insa nu suntem atenti.Suntem sceptici, stim sa ne scuzam repede. Vrem sa fim respectati dar nu stim sa respectam. Ne plictisim repede de toate. Trebuie sa fim stimulati tot timpul. Avem acces la cultura la informatii. Suntem oameni cu scoli. Insa daca am primit atatea sanse..sa le si valorificam.
Iar faptul ca a deveni milionar este o chestiune de alegere si nu de noroc, ne spune Burke Hedges, si mai ales cei 3 pasi simpli spre succes:
1)Sa intelegeti felul in care este creata si acumulta averea;
2)Sa preluati modul unor sisteme garantate de a face averea;
3)Sa fiti constanti de-a lungul timpul!

Sa sa nu uitam ca majoritatea oamenilor inteleg gresit ce inseamna averea . Averea nu este acelasi lucru cu venitul. Daca ai un venit aunl mare si il cheltuiesti pe tot, nu iti sporesti averea. Pur si simplu ai un standard de viata ridicat. Astfel Burk Hedges ne mai spune ca bogatia este mai degraba un stil de viata care se bazeaza pe munca, perseverenta, planificare si, mai presus de orice, AUTODISCIPLINA!

Este esential sa stiti ce va doriti cu adevarat de la viata. Nu o lasati in voia destinului..creati-l. Aveti libertatea de a face acest lucru si mai ales in felul in care dorit sa-l realizati. Bucurati-va de lucrurile marunte care se petrec si tindeti sa va impliniti visele!

Mult succes!